„Fiatalokkal a fenntartható jövőért” (2021-2022)

 

A projekt keretében jelenléti és online műhelymunka sorozatot valósítottunk meg fiatalok számára a fenntarthatóság témájában.

A program keretében kidolgoztunk egy online elérhető módszertani anyagot és egy szemléletformáló kisfilm sorozatot, mely a fiatalokkal foglalkozó pedagógusok, közösségszervezők, ifjúságsegítők, kortárs segítők számára nyújt segítséget interaktív közösségi alkalmak megvalósításához, illetve egy a fenntarthatóság témáját feldolgozó online szabadulószobát is készítettünk. Szintén a projekt tette lehetővé a szervezetünket bemutató, három részből álló videósorozat elkészítését is.

A  fenti tevékenységeket a IFJ-GY-21-A-0398 projekt keretében valósítjuk meg, melyet Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter 926 250 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

 

 

 

„Ép Bolygó-ép közösség-ép lélek” (2022-2023)

A Zöld-Híd Alapítvány 550.050 Ft támogatásban részesült a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, az „Ép Bolygó-ép közösség-ép lélek” című, IFJ-GY-22-A-0273 számú projekt megvalósítására, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram keretében.

A projekt keretében valósult meg a Ciszterci Nevelési Központ kollégiumának bevonásával a nyolcalkalmas, egész tanévet átfogó Helyben rendben klub, illetve pécsi általános- és középiskolások számára tesztfoglalkozásokat is tartottunk. Mindkét programelem segítséget jelentett az alább megtekinthető online módszertani kiadványunk és letölthető, illetve online elérhető oktatási segédanyagaink elkészítésében:

Általános iskolások: Veszélyes vizekre evezve-szabadulószoba; Vízhasználat-prezentáció; Vízlábnyom párkereső-játék; Vízhasználat a háztartásban-játék; Környezetszennyező vs. környezetbarát-képpárok

Középiskolások, fiatal felnőttek: Víz világnapja-kvízFöld napja-kvíz; Fair trade-kvízBiológiai sokféleség napja-kvíz; Vízlábnyom párkereső-játék; Vízhasználat a háztartásban-játék; Környezetszennyező vs. környezetbarát-képpárok

Módszereink és munkánk bemutatása érdekében 4 alkalommal egyetemista csoportokat is fogadtunk az Öko-Kuckóban a Helyben rendben bemutatók alkalmával.

A programelemekkel összesen 280 fiatalt, valamint pedagógusaikat értük el.

A projekt során egy a munkánkat bemutató kisfilm is elkészült.

Módszertani anyag [letölthető]

<!-- -->