Pécs Városi Civil Keret  2023-2 pályázat (2/277-6/2023 sz. támogatás)

A projekt keretében kidolgoztuk az Öko-Kuckó kártyacsomagot az évek során felhalmozott módszereinkből, mely zöld szemléletformáló családi- és óvodai fejlesztő játékként is használható. 3 óvodai és 3 családi programon teszteltük a véglegesítés előtt, majd megosztottuk a játékot Facebook oldalunkon, weblapunkon és környezeti nevelési blogunkon, hogy elérhessék a szülők és pedagógusok.

A kártyacsomagot pedagógusok és szülők számára egyaránt ajánljuk. A különböző kártyák és feladatleírások segítségével az óvodás és kisiskolás, valamint a felső tagozatos diákok bevonására egyaránt lehetőséget kínál a játék. Minden témához (Földünk, víz, energia, fogyasztás és hulladék) tartozik 6-6 db háromszög alakú kártya. Ebből három darab a témához tartozó problémát vagy környezetszennyező tevékenységet, három pedig ehhez kapcsolódó természeti kincset, megoldást, vagy környezetbarát gyakorlatot mutat be. Minden kártyának van egy száma, mely alapján a fogalom leolvasható a kisebb méretű tabu játékhoz használható fogalom kártyáról, illetve elérhető a játék tartalma felsorolásban is. Játéklehetőségek az alap kártyacsomaggal (30 kártya): a kártyák csoportosítása; kirakó; barkochba; ki lehetek? játék; memóriajáték; játékos csoportbontás. Játéklehetőségek a kiegészítő tabu csomaggal: tabu játék és a tabu kártya hátoldalán található rajzos lapokkal sorozat kereső játék.

Letölthető Öko-Kuckó kártyacsomag

 Pécs Megyei Jogú Város Civil kerete (7/759-6/2023 sz. támogatás)

A Zöld-Híd Alapítvány 2023. évi működési és fenntartási költségeire, tárgyi eszköz beszerzésére, személyi jellegű kiadásaira és programköltségeire, az Öko-Kuckó környezeti nevelési programok költségeire 200.000 Ft összegű támogatást kapott. 2023.06.26. és 2023.08.04. között 3 alkalommal fogadtunk táborozó csoportokat az Öko-Kuckóban és 13 öko foglalkozást valósítottunk meg külső helyszínen, pécsi napközis táborokban. 2023.09.22.-én pedig csatlakozva a VII. Pécsi Tanuló Város Fesztiválhoz, 4 öko foglalkozást tartottunk a Széchenyi téren. A program korábbi hagyományok folytatását tette lehetővé, mivel a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában megvalósuló Pécsi Városi Nyári Napközi és az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ által biztosított nyári napközis táboroknak évek óta közreműködői vagyunk.

Pécs Városi Civil Keret  2023 pályázat (rezsitámogatás) (2/159-6/2023 sz. támogatás)

A Zöld-Híd Alapítvány 2023.01.01. és 2024.03.01. között 170.000 Ft támogatásban részesült, melyet a szervezet fűtés- és villamos energia kiadásaia fordíthatott.

2023. évi Választókörzeti keretből nyújtott támogatás (2/418-5/2023 sz. támogatás)

Évek óta együttműködünk az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvánnyal az Ökováros Hét szemléletformáló kiállítás és programsorozat megszervezésében. Melyhez 2023-ban 100.000 Ft összegű támogatásban részesültünk. Október 16. és 21. között volt látogatható a pécsi Árkád Bevásárlóközpontban a kiállítás, mely témája az alábbi volt: „Természetet a városba!” Szervezetünk egyik munkatársa a kiállítás összeállításában, előkészítésében, installálásában, valamint a kiállítás bontásában, elszállításában is aktívan részt vett.

<!-- -->